שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/20 18:26 כ באלול התשפ

שאלה

שלום הרב,

האם מותר להרוג בשבת חרק מפחיד (למשל, מותר להרוג עכביש כדי להפסיק פחד של ארכנופוב)?

תודה, ושנה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אם יש בו סכנה אובייקטיבית - כן.

אם זו תוצאה של חרדה נפשית - זו שאלה מורכבת יותר, ואני צריך להבין יותר טוב את תמונת המצב.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן