שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/05/20 22:53 ג בסיון התשפ

שאלה

שלום,

יש לי שאלה שהרבה זמן רצה לי בראש

האם דתי מאמין שאומר ששומר שבת מלא אמור ללכת לתפילות בשישי /ושבת ?או שזה דבר לא מחייב ללכת לתפילות ?

אם יש אדם בריא שמאמין ואומר ששומר שבת אך בכל השבת הוא אך כמעט ולא עושה הרבה מלבד לישון ולקום לארוחה כי ככה נוח לו לשמור שבת מאשר לקום מוקדם לתפילות או ללכת לתפילות בערב

האם עדיין זה מחשיב אותו כדתי ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

א. כל יהודי חייב להתפלל במניין, נשים פטורות. לכן אין שאלה מה הוא אומר על עצמו. אמנם איננו משקר כשאומר שהוא שומר שבת, אבל גם מי שלא שומר שבת צריך ללכת לתפילה.

ב. כבר כתבתי ששאלת דתי היא הגדרה. ואחנו לא יודעים בהגדרות אלו, בודאי שכל יהודי צריך ללכת להתפלל לפני ד' בבית הכנסת במניין, ולשמוע קריאת התורה.

שתזכה לקבל את התורה בשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן