סדרה שצולמה בשבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/06/19 12:40 כא בסיון התשעט

שאלה

שלום רב

מותר לראות סדרה או תוכנית טלויזיה שנוצרה והופקה ע"י חילונים ולכן יש חשש שצולמה בשבת?

תשובה

לשואל שלום,

במקרה של ספק - מותר לצפות.

לדעתי נראה שניתן להתיר ולהינות ממעשה שבת של צילום טלוויזיה אף אם נעשה בוודאות בשבת על ידי יהודי, בתנאי שנעשה לצורך כללי ולא לאדם מסוים.

אין כאן המקום להרחיב, תוכל לעיין במקורות בתשובתי בנושא משחקי מונדיאל בשבת קישור לתשובה.

במקרה של וודאות, זה כמובן מעיקר ההלכה, אך אוסיף ואומר כי כל מי שהשבת יקרה לו צריך לבכות על חילולה ולהימנע מלהשתמש במעשה שבת שכל כולו מבטא חילול שבת וחילול שמו יתברך.

תשובה על משחק כדורגל בשבת (שם הנידון הוא גויים המשחקים ויהודים משדרים):

https://www.kipa.co.il/?p=925634