שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/07/18 14:50 יח בתמוז התשעח

שאלה

נגיד שאני גרה בחו"ל ויש יומיים חג ואני שולחת הודעה מתוזמנת לפני החג שתישלח לאדם שגר בארץ כשנגמרה להם החג (ובחו"ל עדיין אסור לעשות מלאכה..)

או באותו נושא מישהו שחי בארץ ושולח הודעה מתוזמנת למישהו שגר בחוץ לארץ וההודעה תגיע כשבארץ שבת נכנסה ובחו"ל עדיין לא.

*הודעה מתוזמנת- אפשר לקבוע שעה ויום מתי ההודעה תישלח.

האם זה מותר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

מותר לעשות ביום חול פעולה שתפעל מעצמה בשבת או בחג.

ככה בדיוק עובד שעון שבת.

זה מותר גם אם הפעולה על משהו שקורה במקום אחר שבו עדיין שבת.

כמובן, שיש לשקול שלא ייווצר פה חשד, גם כלפי השולח, שאולי שלח בשבת, וכן כלפי המקבל, שהפלאפון שלו ציפצף בשבת.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן