שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/01/20 12:48 יז בטבת התשפ

שאלה

1. יש לי מתקן מים של מי עדן בבית, האם אפשר להשתמש במים החמים של המתקן ?

2. במידה וכיוונתי שעון שבת וטעיתי בשעות האם מותר לכוון בשבת עצמה .

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. בדרך כלל אסור, אלא א"כ יש מתקן מיוחד לשבת.

2. אפשר תמיד להאריך מצב, דהיינו להשאיר דולק או כבוי. אבל לשנות כגון לגרום להדלקה חדשה קשה להקל, אבל אפשר במקרים מיוחדים, וצריך לפרט מדוע הרצון לשנות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן