שבת צרכים מיוחדים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 11/12/18 13:54 ג בטבת התשעט

שאלה

שלום,

הילד שלנו בן 10. בעל קשיים רבים בתחום ההתנהגותי, קשבי, רגשי ותקשורתי.

כתבתי בעבר (לא זוכרת אם הפנתי את השאלה אליך), כי הוא מתקשה בשבת כיוון שהצורך שלו זה הרבה פעילויות ועיסוק אחרת מתקשה להתנהג באופן מקובל. בסעודה בשבת האחרונה בסהכ התנהג יפה. היה בסעודה, והתעסק ביומן התלוי במטבח שבו מסומנים תאריכים עתידיים של המשפחה (כמו רופא שיניים, הצגה וכו). בעלי אמר שזה לא מתאים בשבת וביקש ממני לא לשתף פעולה איתו. אני לא הרגשתי שיש בעיה עם מה שהוא עושה. לא תכנן משהו חדש שיעשה למשל במוצש אלא דיבר באופן כללי על הפעילויות העתידיות (דבר שמעסיק אותו ומרגיע אותו). אני מניחה שאם היה שואל אותי לגבי פעילות נוספת אם אפשר להכניס הייתי אומרת לו שנשב על שה במוצש ונדבר.

אני לא יודעת בדיוק את ההלכה לגבי תחום התכנון משבת ליום חול. ואני מרגישה שבעלי מקפיד יותר מידי בתחום, בטח שמדובר בילד עם צרכים מיוחדים. אני אציין ששנינו חוזרים בתשובה.

אשמח להבהרה

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

בקשו שידבר ללא הפעלים האסורים בשבת, כגון נסיעה, כתיבה וכדומה

חיזקו ואימצו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן