שבת כהילכתה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/05/20 11:07 ה בסיון התשפ

שאלה

שבוע טוב

אני שומר שבת שנתיים פלוס ברוך השם .ואני גר בבית שלא שומר .רציתי לברר איך אפשר לנקות שולחן אוכל מכתמים של מזון (מים שמן שאריות אוכל שנדבקות ולא לחלל את השבת ..אני נוהג לקחת נייר ולספוג בו את המים והשמן ושאר הליכלוך האם זו דרך נכונה?

שאלה שניה מקרר בשבת. במקרר שבביתי אין אפשרות לכיבוי האור יש לו מצב אחד ..מה ניתן לעדות בלי לשגע את ההורים ולכבד את חייהם שהם לא דתיים ובאותו זמן לשמור שבת כהילכתו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אפשר בדרך שהצעת, אבל בלא סחיטה.

ב. כדאי להוציא את הנורה מהמקרר ביום שישי ואין צורך להשתמש בה כל השבוע.

שתזכה לקבל את התורה בשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ