שאלות על אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/20 20:07 א בחשון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אתמול בלילה הייתה לי הרגשה מוזרה. הרגשתי כאילו אין משמעות לחיים והתחלתי לחשוב על החיים שאחרי המוות. בדרך כלל אין לי מחשבות כאלה בכלל ואני נוטה לזרוק את השכל ולתת לה׳ להוביל את העולם. אבל התחילו לי שאלות של פיקפוק באמונה כמו מה אנחנו עושים כאן? ולמה אנחנו צריכים לעבוד את ה׳ אם בכלל לא בחרנו אנחנו לחיות? ונבראנו על ידו? הוא ברא אותנו כדי שנעבוד אותו? מה הטעם בכך? בנוסף הייתה לי הרגשה שכל האנשים פה הם סתם. בשביל מה להשקיע בקשרים עם חברות, משפחה בשביל מה להתחתן? הרי העולם הזה הוא הבל הבלים לא? בשביל מה ליצור קשרים ולהיפגע? ולמה צריך לאהוב בכלל את הבריות?תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

האם אני יכול להציע לך דבר מה ?

לחזור חזרה.

לחזור לעובדות החיים הפשוטות ביותר, ומהן לצמוח.

אנחנו כאן. גם אם אין אנו יודעים את התשובה למה, וגם אם לא בחרנו לחיות.

אנחנו כאן.

ועצם העובדה שאנחנו כאן מלמדת שעכשיו, בקיום שלנו, לא רק שלא הכל הבל, אלא שיש בו דברים יקרים לנו מאוד.

ומשעה שאנחנו כאן - אנו תרים אחר הדרך לעשות טוב.

גם אם אין לנו תשובה פילוסופית מדויקת איזה טוב יצא מזה שנעשה טוב.

אלא רק תשובה קיומית מאוד חזקה: טוב לעשות טוב.

ואת הטוב הזה עושים פנים בפנים, בקשר ההולך ונרקם עם הבריות, גם אם יש בו פגיעות, וגם אם לעתים זה לא מצליח.

ואת הטוב הזה עושים בקשר ובדבקות עם הקב"ה.

האם זה לא יותר נכון ?

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן