שאילת שאלה

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 16/07/18 20:53 ד באב התשעח

שאלה

שלום רב,

העור שלי מאוד רגיש לשמש ואני נשרף ממש בקלות. בשבוע שעבר ביקשתי מה' שיעזור לי בעיניין זה, ואף אמרתי כי אני אנסה לעזור לעצמי בכך שתמיד אצא מהבית עם קרם הגנה (מתוך אמונה שה' עוזר למי שעוזר לעצמו). בעיקרון כל פעם שיצאתי מהבית מהבוקר עד לשעה חמש בצהריים בערך שמתי קרם הגנה. למרות זאת ביום שישי כשהסתכלתי במראה שמתי לב לנקודת חן קטנה וחדשה בפנים.

א. מה זה אומר? שה' לא רצה שאבקש זאת?

ב. עשיתי משהו לא נכון?

ג. האם ה' כועס עליי?

ד. מה אני אמור לעשות מאתה והלאה- להמשיך עם הקרם הגנה ?

ה.אם חטאתי כיצד אתקן?

אשמח לקבל תשובה

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה ברא את עולמו שיתנהל ע"פ חוקי הטבע. ועלינו, בני האדם להתנהל על פיהם. כך למשל, גם אדם "צדיק" שמזלזל בבריאותו וסומך על ה' שיציל אותו מחולי עתידי -אינו אלא "חסיד טיפש" ויתן את הדין על כך.

לכן, דווקא אמונתנו אינה מחלישה את ההתנהלות ע"פ הרפואה, אלא מחזקת אותה. שהרי ביד הרופאים להכריע האם קיימת סכנה וחובה לאכול ביוה"כ, ועוד.

לכן, תמשיך לשמור על עורך מנזקי השמש כפי שהרופאים ממליצים כחלק ממניעת סרטן העור. וכן בשאר התחומים.

"נשמה בריאה בגוף בריא מוכרחת היא לבא לידי האושר הגדול של תשובה" (אורות התשובה ה)

בשורות טובות

יוגב כהן