רשע

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/10/19 13:30 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי סבתא מצד האם שהיא עוסקת בכוחות טומאה ופונה אל שיחים ערבים ושלל גויים שעוסקים לא עלינו בדברים האלה. לאחר תקופה מאוד קשה שעברה על משפחתי (פרנסה וחולי) של דברים שקרו באופן מאוד מפתיע ופוגע פנינו לשלל מקובלים כדי לפתור את הבעיות וכולם הצביעו על הסבתא. מה אפשר בדיוק לעשות? יש לציין שהאישה הזאת אף קיללה אותי בקללות נוראיות שאני הנכדה שלה, בשר מבשרה. היא מתנהגת בצורה שפלה מאוד ואיננו יודעים כיצד לנהוג.

תשובה

שלום וברכה,

השאלה שלך מאוד מורכבת, משום שמצד אחד היא סבתא שלך, אך מצד שני על פי מה שאת מתארת, היא עושה מעשים מאוד חמורים.

לכן אני מציע מס' דברים:

א. לנסות ולהניא אותה לחלוטין, ממעשיה השליליים.

ב. לנסות לבדוק מהיכן נובעים מעשיה, ואולי היא צריכה עזרה חיצונית.

ג. אם היא ממשיכה לפגוע בך או משפחתך, בוודאי שעלייך להתרחק ולא להיות בחברתה.

ד. בכל אופן, לשמור על כבודה ולהתפלל לחזרתה בתשובה שלימה, ממעשיה השליליים.

ברכה והצלחה