רשמתם באתר כי כוסמת הינה דגן האסור בפסח. אך כוסמת אינה דגן.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/03/20 16:40 כט באדר התשפ

שאלה

שלום לך,

אני רואה כי רשמתם את הכוסמת כאחד מ 5 מיני הדגן. אך מתוך הויקיפדיה:

כֻּסֶּמֶת היא צמח עשבוני חד-שנתי שמקורו במזרח אסיה, ממשפחת הארכוביתיים, שזרעיו משמשים לאכילה. כיום מתרכז גידול הכוסמת בעיקר ברוסיה ובסין. הכוסמת עשירה בברזל, באבץ ובסלניום. בכוסמת נמצא גם נוגד החימצון רוטין.

לכוסמת אין קשר בוטני לכוסמין. ויקיפדיה

משפחה: ארכוביתיים

אבקש לדעת מדוע בכל זאת אתם קובעים כי הכוסמת אסורה בפסח. האם יתכן ואתם טועים בין כוסמת לכוסמין?

אודה על תשובה לפני פסח.

אנו לא אוכלים גלוטן. והכוסמת הינה האוכל העיקרי שלנו. לכן זה חשוב לנו מאוד.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

במקום בו כתוב כי כוסמת היא דגן - זו טעות.

תודה

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן