רצח עם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/05/19 00:35 ה באייר התשעט

שאלה

אבל אלוהים אמר ליהודים לרצוח עמלקים וכנענים

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עמלק היו רשעים שהתקיפו את ישראל ללא כל הצדקה: "זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתכם ממצרים אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עיף ויגע...".

לא נאמר לרצוח את הכנענים אלא לגרש אותם מהארץ. הם נענשו על התועבות שהם עשו בארץ. עונש כזה פגע בסופו של דבר גם בישראל, כאשר עם ישראל עשה תועבות בארץ: "כי את כל התועבת האל עשו אנשי הארץ אשר לפניכם ותטמא הארץ. ולא תקיא הארץ אתכם בטמאכם אתה כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם".

מכל מקום מאז עברו 3000 שנה. בהם עם ישראל היה קרבן חסר הגנה לשנאה בלתי מוצדקת של אחרים.