רצועת תפילין שנפלה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 29/03/20 23:26 ד בניסן התשפ

שאלה

בס''ד

שלום כבוד הרב, חודש טוב ושמח.

2 שאלות לגבי הלכות תפילין

1.מה הדין לגבי רצועות תפילין של יד/ראש שנפלו ? האם הלכתם זהה לשל הראש עם הקלף עי'' צדקה/צום ?

2.והיות ואמרתי את הברכה של התפילין ולאחר מיכאן הרצועה או הראש נפלו האם מותר לי להמשיך להניח?

תודה מראש :).

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

1. אין הדין זהה ורצועה שנפלה - רק להזהר שלא יקרה שוב.

2. כן , לא הסחת דעתך מהברכה

בשמחה ובנחת

דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן