רמזים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/02/20 11:21 כב בשבט התשפ

שאלה

היי

לא מזמן התפללתי והיתה לי הרגשה חזקה אחרי התפילה שאני צריכה לשנות משהו בחיים שלי -שאני צריכה לעזוב מקום(פיזית)שאני נמאצת בו כרגע

והרגשתי כאילו סוג של הועבר אלי מסר

האם זה הגיוני? ללכת לפי התחושה הזאת או שזה דמיונות?

תודה רבה על העזרה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בכל החיים יש שני כוחות רגש, שכל. שני הכוחות הללו חייבים להיות בכל אדם, אחרת הוא פונה לכיוון אחד וחסר מהשני וכן להפך. אבל היהדות דורשת שהשכל יגבר על הרגש והדמיון. יסוד זה הוא בסיס היהדות, ולכן יש בעם ישראל חוקים ומשפטים וכנגד יש נביא וכה"ג. אבל הלכה שאין פוסקים אלא על פי מה שקורה בארץ. על כן אין לעשות שום צעד מעשי לפי תחושות ודמיונות, רק על פי הנחייית השכל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ