רמב"ם, יחס לנשים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/09/19 18:47 יט באלול התשעט

שאלה

חברה שלי ספרה לי שהיא קראה איפה שהוא על הרמב"ם. והיה כתוב שם שאישתו הייתה מביאה לו אוכל לחדר והוא לא אכל איתה ובקושי דיבר איתה.

זה נכון?

מה זה אומר "אל תרבה שיחה עם האישה" ?כאילו באיזה מובן?

תודה רבה!

תשובה

שלום

אלה הבלים. איננו יודעים דבר על יחס רבינו הרמב"ם לאשתו. יש להניח שהתיחס אליה כפי שכתב במשנה תורה- אהבה כגופו, וכיבדה יותר מגופו.

אל תרבה שיחה עם האשה, מדובר בשיחה שאינה לצורך. שיחה של חיבה עם האשה היא לצורך. שיחה של שיתוף תחושות ומחשבות היא לצורך. שיחה של שמחה ויצירה היא לצורך. שיחה בטלה על דברים ריקים, כגון ציניות או ליצנות, אינה לצורך. וגם בחבירו לא טוב לעסוק בזה שכן הדבר מביא לטומאת הלשון, וודאי עם אשתו הדבר עלול להביא לפגיעה הדדית וציניות מוגזמת, וק"ו עם אשת חבירו שעימה עלול ליפול בעריות. שחוק וקלות ראש מרגילין את האדם לערווה.

כל טוב