ריקודים מעורבים בחתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/11/19 23:13 יד בחשון התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

ב"ה אני ובת זוגתי התארסנו ואנו בשלבי ארגוני חתונה.

בת זוגתי באה מבית חילוני ואף היא בעצמה היתה חילונית עד לפני 8 חודשים כשהחליטה שהיא רוצה להתחזק ולהתקרב לדת. היום ב"ה היא כבר הולכת עם חצאית, שומרת שבת כבר מעל חצי שנה ואוהבת כל רגע בשינוי שעשתה.

אני לעומת זאת, בא ממשפחה שבה ההורים גרושים מסיבות דת (אבא חילוני, אמא דתיה) גדלתי אצל אמא בבית דתי חם ואוהב.

יש לי הרבה התלבטויות כיצד לגרום לכל הצדדים להרגיש בנוח ושייכות לחתונה הזאת.

אחד מההתלבטויות הגדולות שלי היא לגבי הריקודים בחתונה.

הצד של בת זוגתי חילוני, רוקדים מעורב.

הצד של אבא שלי חילוני, רוקדים מעורב.

הצד של אמא שלי דתי כיפה סרוגה, עד כה החתונות בצד הזה היו בנפרד (למרות שמבירור מול הדודים בזמנם החתונות היו מעורבות).

כל החברים שלי והחברים של בת זוגתי רוקדים מעורב .

כשהפניתי את זה לאמא שלי היה קשה לה לקבל את זה שאני שוקל לעשות חתונה מעורבת על מנת לכבד את כל הצדדים ושכולם יוכלו לשמוח ביחד איתנו מתחת לחופה.

אני באמת שמנסה לגשר ולעשות שיהיה טוב לכולם ושכולם יוכלו לשמוח, אך משימה זאת קשה לי.

תשובה

שלום

ריקודים מעורבים זהו דבר אסור לפי כל הדעות ואין אפשרות (ורצון) להתיר אותו.

מאוד יפה הרצון שלך שכולם ירגישו בנוח, אבל אי אפשר לעשות זאת על חשבון הערכים החשובים שלך - ובעיקר - התורה. ההלכה.

אתה לא דורש מאף אחד לעשות מעשה מנוגד לאמונתו (כמו לדרוש מאדם דתי לאכול אוכל לא כשר או לדרוש מצמחוני לאכול בשר). אמנם הם רגילים לרקוד מעורב, אבל מה יקרה אם באירוע אחד זה לא יקרה. אני מניח שהם יתמודדו עם זה. ואף להפך - אולי סוף סוף הם ייפגשו עם המציאות המיוחדת הזאת של ריקודים בחתונה בצורה צנועה וקדושה.

אם כבר צריך להתחשב במישהו זה בחתן ובכלה, שהרי זה יום חתונתם והם הנושא והעיקר, ולא האורחים שבאים בשביל לשמח אותם. היעלה על הדעת שבאירוע הכל כך מיוחד וקדוש הזה, לא יתחשבו באמונתם ובערכיהם של החתן והכלה?

אפשר ורצוי לנצל הזדמנות זאת בכדי להסביר למי שאפשר (מהמשפחה ומהחברים) מהי המשמעות של הצניעות על פי התורה. שאין מדובר בשנאת נשים או משהו הזוי מעין זה, אלא בדיוק הפוך. שהקשר בין איש ואישה הוא כל כך מיוחד, עדין וקדוש, ולכן התורה מכווינה אותנו שכל סיטואציה או מעשה או התנהגות שיכולים לעורר איזשהם רגשות ויצרים בין המינים (ומי שיטען שבריקודים אין שום התעוררות של רגשות ויצרים בין המינים הוא או עיוור או מיתמם) נשמרת לקשר המיוחד שבין איש ואישה נשואים, ולא מחולקת לכל דורש.

ובע"ה בזכות הצניעות והקדושה שיהיו בחתונתכם תזכו לבניין שלם עדי עד ולקדש את שמו יתברך.

כל טוב והרבה מזל טוב