ריצה ותפילת שחרית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/11/18 07:40 ו בכסלו התשעט

שאלה

שלום לרב.

במידה ואני הולך לריצה תחרותית שמתקיימת מדי פעם, והריצה מתחילה ב6 בבוקר. מה לגבי שחרית? להתפלל לפני, מה שיוצא לפני הנץ ולפעמים גם לפני זמן שיכיר, או להתפלל לאחר המרוץ, או לוותר על התחרות? אני לא רץ מקצועי אלא זה תחביב.

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה שיש בה דעות שונות.

אני קרוב לדעה הסוברת שיש להעדיף את התפילה לפני הריצה, גם אם היא לפני הנץ, וזאת לאור ההלכה המחייבת שלא ייעשו דברים לפני התפילה.

כמובן שעדיף מאוד בטלית ותפילין לאחר זמן ״משיכיר״.

ואם זה בלתי אפשרי - להתפלל מעלות השחר, ולאחר מכן להניח תפילין ולקרוא ק״ש בזמן.

כל טוב ובהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן