ריסקיו לטסט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/02/19 21:44 יב באדר א'

שאלה

שלום הרב,

אני לקראת טסט 4

ואני ממש בלחץ.טסט קודם זה השפיע עליי לא טוב בכלל ,עכשיו אני באמת מנסה להכניס לי לראש שהכל מהקדוש ברוך הוא ומנסה באמת באמת לעבוד על עצמי כל טסט שהכל זה באמת ממנו וזה ניסיון שלו טריו לי באמת שום סיבה להילחץ..אבל הלחץ עדיין מחלחל

עכשיו המליצו לי לקחת רסקיו ,ומרגיש לי כאילו לקחת רסקיו זה לא לסמוך עליו מספיק ובמקום להאמין באמת ולהיות רגועה אני כביכול לוקחת גורם חיצוני שיעזור לי בזה

השאלה שלי אם מותר מבחינה הזאת לקחת רסקיו לפני הטסט ?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שמותר.

אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו מלמטה, והקב״ה הוא המסייע מלמעלה.

זה נכון בענייני פרנסה; זה נכון בענייני תלמוד תורה; זה נכון בפסיקות ההלכתיות לגבי ביטוח חיים; וזה נכון לגבי היכולת לקחת תרופות הרגעה ולהשתדל כמידת יכולתנו, וריבונו של עולם יעשה הטוב בעיניו.

כל טוב ובהצלחה