ריחוק מהקב"ה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/06/18 23:49 י בתמוז התשעח

שאלה

שלום הרב,

יש לי קשר חזק מאוד עם הקב"ה, אני מאמינה בו ויודעת שהוא שם בשמיים מקשיב לי ושומע אותי, אבל השבוע האחד מן הימים הייתי כל כך עצבנית כי שום דבר לא הלך לי ואמרתי דברים חזקים וקשים שאני מרגישה שהתממשו: ביקשתי מאלוקים "להתרחק ממני", אמרתי שאני שונאת, זלזלתי ועוד דברים קשים וחזקים בסגנון... אני באמת כל כך מצטערת על זה, האשמה אוכלת אותי מבפנים, אני לא רוצה שזה יקרה באמת - אך לצערי אני חוששת שהקב"ה כאילו "אמר" שאם זה מה שאני רוצה אז בבקשה - קיבלתי, אני מרגישה ריחוק ממנו, שאין לי את אותה הקירבה שהייתה וההשגחה האלוקית עליי כבר איננה, זה קשה לי וחסר לי כל כך... אני לא יודעת מה לעשות, אני ממש מצטערת על כל מה שאמרתי...

אשמח שתעזור לי ותגיד לי מה אפשר לעשות

תשובה

שלום.

אחד מיסודות התורה שלנו זה הכוח העצום של התשובה, כלומר ממה שעשה נתן לנו את האפשרות להתחרט ולתקן טעויות שעשינו.

הכוח הזה הוא כל כך גדול עד שאמרו חז"ל שאפילו מי שרק מהרהר בתשובה נחשב לצדיק, כמובן בתנאי שזה נעשה בלב שלם.

ובדבריהם הדגישו חז"ל והזכיר זאת גם הרמב"ם, עד כמה גדול המרחק בין מי שהיה רחוק והתקרב על ידי התשובה.

לכן עצתי לך לפנות אליו בשפתך ולומר כמה את מתחרטת, וכמה את רוצה להיות קרובה אליו, וכמובן ליישם עד כמה שאת יכולה בחיים את הרצון לקרבה אליו, כולל כמובן לעשות את רצונו כמה שיותר.

בהצלחה רבה