ריב עם ההורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/12/19 00:05 ח בכסלו התשפ

שאלה

אני מאורסת ואחרי החתונה אלך עם פיאה ועליה קשת ככיסוי הורי חושבים שזה לא צנוע ומבייש את המשפחה הם רוצים שאלך עם כיסוי מלא על הפיאה מבחינתי זה לא רלוונטי בכלל גם ככה קשה לי לשים את הקשת אני מאד משתדלת ומקפידה על צניעות אבל לפעמים יש לי עקרונות שונים משל הורי והם לא מקבלים זאת ומתווכחים איתי על זה שאלתי היא איך אני אמורה להגיב לדבריהם הרי כל בנאדם שונה מהשני אני לא אלך כמוהם כמו שהם לא ילכו כמוני אני לא רוצה לריב איתם מצד שני אני לא רוצה לסטות מהדברים שחשובים לי אישית

תשובה

שלום

סליחה על העיכוב. השאלה הגיעה אליי רק כעת.

באופן כללי, כיבוד הורים הוא במה שנוגע אליהם, ולא במה שנוגע לחייך, ולכן ההחלטה לגב כיסוי הראש היא שלך ולא של הורייך.

מצד שני, חשוב מאוד מאוד לראות איך מתמודדים איתם בצורה הכי ראויה ולא מתקרבים אפילו למריבה או לכעס. כלומר, גם אם הם כועסים או גוערים, את צריכה להשיב בלשון רכה, בעדינות ובאהבה.

בע"ה תזכי לשלום בית עם בעלך ועם הורייך, ותבנו בית נאמן בישראל

כל טוב