ריב משפחתי מצער

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/09/20 12:53 כא באלול התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , דודה שלי בעלה, הילדים והנשים שלהם רבו עם הבן הבכור ואישתו , זה התחיל בין הנשים והאחים וההורים התערבו , הבן לא מכבד מזלזל וגם אישתו בהורים שלו ושלח להם מכתב אזהרה שלא יתקרבו לביתם ולא מוכן לדבר איתם עד שלא יתנצלו , ההורים לא מוכנים להתנצל ונפגעו מאוד וחשוב לציין שהבן בוכה לי וגם פגוע מאוד , הריב כבר שנה נמשך ולבן נולדה בת שלא מכירה את הסבא שלה והסבתא , מה ניתן לעשות כדי לגשר בין כולם אשמח למענה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן, מריבה מיותרת. המתח והכעס 'יושב' רק על רגשות. כל צד סובל וגורם סבל לצד השני.

כפי שאת מציינת הפתרון מצוי בגישור. אפשר להציע גישור מקצועי אבל זה עלול לגרום התנגדות.

עדיף למצוא דמות חיצונית, שכולם מעריכים ומכבדים. מישהו שיש לו ניסיון חיים והבנה רגשית.

להציע לשני הצדדים שהאיש הזה יהיה מעין מפשר - מגשר בין המשפחות שבמריבה.

חשוב ששני הצדדים יתנו אמון, ויסכימו ברצון מלא, לדמות שמציעים להם.

לאחר מכן האיש המפשר - מגשר, ישוחח עם כל צד בנפרד וימשיך, לפי הבנתו, את הקירוב בין הצדדים.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן