רוצה קשר עם הקב"ה אבל קשה לי להתמיד בתפילה או בצניעות

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/07/19 10:32 ט בתמוז התשעט

שאלה

אהלן

קשה לי ממש להתמיד בתפילה או צניעות,כי:

מצד אחד אני מרגישה שאני רוצה את הקשר עם הקב''ה וזה בא מבפנים, בנוסף עשו לנו המון שיחות על הנושא ויחסית הבנתי את המשמעות שלו.

מצד שני אני נורא מתעצלת להתפלל ויש לי נטייה לקצר שרוולים בכמה ס''מ.

זה ממש מבאס אותי,אני רוצה להצליח להתמיד בהן, יש לכם טיפים או משו שיכול לעזור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך שיר היקרה

את משתפת אותנו ברצון שלך לקשר עם הקב"ה וזה דבר נפלא ועצום.

יחד עם זה, יש גם יצר הרע בעולם, ובאמת קשה לנו לממש את הרצון הזה של קירבה לקב"ה. זה לא 'תקלה טכנית', אלא זה חלק מהאתגר שלנו בעולם! להתמודד עם היצר הזה. אם לא הייתה בנו נטייה לעצלנות - אז זה לא היה 'חכמה'. דוקא ההתמודדות שלנו עם הנטיות הרעות שלנו - בונה אותנו ואת העולם כולו.

יש כל מיני דרכי התמודדות ו'טיפים', וקשה מאד לתמצת אותם בתשובה קצרה. אני רוצה לציין שלש נקודות מרכזיות.

א. ללמוד ולהעמיק בנושאים שקשה לנו איתם. לפעמים אנחנו מבינים את החשיבות של התפילה, אבל היא נראית מאד ארוכה ומשעממת. אם לומדים את הפירושים של התפילה ואת המבנה שלה - התפילה נראית הרבה יותר 'ידידותית' ו'מזמינה'.

ב. לאט לאט. שינוי גדול מאד מפחיד ומרתיע אותנו אבל אם מחלקים אותנו לחלקים קטנים - הרבה יותר קל לנו להתמודד. אולי קשה להתפלל את כל התפילה אבל כן אפשר להשקיע בה עוד 5 דקות? אולי יש בגד מסוים לא צנוע שכדאי להפסיק ללבוש אותו? עם הזמן החלקים הקטנים האלו מצטרפים להתקדמות גדולה ומשמעותית.

ג. לבחור את ההתמודדויות. את מזכירה התמודדות עם תפילה וצניעות, אבל יש עוד הרבה נושאים שאפשר להתקדם בהם. שמירת הלשון, כיבוד הורים, כשרות ועוד. גם אם קשה בנושאים מסוימים, אולי יהיה קל יותר בנושאים אחרים

בהצלחה רבה!

טוביה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן