רוחניות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 16/01/20 23:05 יט בטבת התשפ

שאלה

סבא שלי ז"ל נפטר ממחלת הסרטן הארורה הזאת והוא וסבתא שלי תמיד היו ביחד והוא דאג לה והוא נפטר והיא לבד ומאוד קשה לי עם זה ואני הייתי הכי קשור אליו בעולם תמיד והוא אליי ואהבנו אחד את השני מאוד ואני כבר שנתיים כמעט שהוא מת רוצה שהוא יתגלה אליי החלום שהקב"ה יפגיש אותי איתו ונדבר על הכל וזה לא קורה ואני לא יודע אם זה יקרה מתחיל לאבד קצת את האמונה את האמת וחושב שזה לא יקרה אף פעם

אני מאוד רוצה שבעולם הבא אחרי שכולנו כלומר כל המשפחה נגיע לשם או לפחות רק אני אז נחזור להיות שוב ביחד לתמיד, זה אפשרי?

תשובה

שלום

דע לך שמעטים מאוד האנשים שזוכים שיבוא אליהם נפטר בחלום. אולי זה יקרה, אבל אני חושב שאתה צריך להתמקד במשהו אחר.

סבא שלך ז"ל איננו נמצא עכשיו בגופו בעולם הזה, אבל אתה יכול לגרום לזה, שהוא בעצם "יחיה" כאן, כלומר אתה יכול "לחיות" אותו, על ידי זה שאתה ממשיך את דרכו ואת מידותיו ומעשיו הטובים. ועל ידי זה שאתה דואג שיהיה ריבוי תורה ומעשים טובים לעילוי נשמתו.

לגבי העולם הבא, אנחנו לא יודעים מה בדיוק יהיה שם ואיך זה ייראה, אבל אנחנו מאמינים באמונה שלימה בתחיית המתים, ובכך שבמציאות ההיא לא יהיה עוד צער ומכאוב.

שוב, ממליץ לך מאוד להתמקד בתפקידך כאן בעולם הזה, דווקא מתוך הקשר שלך עם סבא ז"ל, שזה באמת החסד הכי גדול שאתה יכול לעשות איתו.

בהצלחה