רגשות כלפי בן אדם -

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/11/19 09:09 טז בחשון התשפ

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני מדריכה בתנועה לילדים .

התנועה פתחה לי את ההזדמנות הראשונה לדבר עם בנים בגילי .

לדבר הכוונה על התנועה או בכללי דברים שניתן לדבר עליהם ולא נושאים לא מתאימים בתור דתיים.

לאחרונה , אני מרגישה הרגשה כיפית ליד המדריכים ורצון לדבר עוד ועוד .

וגם אני מרגישה שיש מישהו שהוא ממש חמוד..

אני לא בטוחה שאני מחבבת אותו אבל הוא חמוד.

ואני רוצה לדבר איתו מלא .

אבל במיוחד לשמור נגיעה , לדבר בצורה נעימה וחשוב גם הצניעות והקטע של הייחוד .

אבל אני לא יודעת מה לעשות .

אני חוששת שזה לא נכון הדבר הזה למרות שהוא דתי מאוד ואני גם.

אני לא מתכוונת שנהיה ''חברים'' אני פשוט רוצה שהוא יהיה בתור ידיד .

אשמח לדעה או לעצה מה לעשות בעניין

תשובה

שלום

כפי שכבר כתבתי לך, קשר נפשי, גם אם אין בו שום בחינה פיזית (למרות שמי יכול להעיד על עצמו שאין סיכוי שייפול) הוא איננו מתאים לדרכה של תורה, שמדריכה אותנו לכך, שקשר של קרבה בין איש ואישה זה רק בין בני זוג (ובני משפחה כמובן).

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A8%D7%92%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%9C-%D7%94%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%AA

כל טוב