ראשי תיבות בתפילה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/01/20 20:00 ג בשבט התשפ

שאלה

כבודו,

אינני אדם דתי או חרדי, ורק לפני כשנה התחלתי את דרכי בהתקרבות אל הדת.

אני עושה את דרכי בצעדים קטנים, רק כדי לא לקחת על עצמי את הכל בפעם אחת ולאבד את הדברים, וזאת הסיבה שאני עושה את דרכי צעד קטן בכל פעם.

נכון להיום, אני מניח תפילין, קורא את ארבעת הפרשיות של "שמע ישראל", וחולץ את התפילין.

משתדל ודואג לא לשכוח לברך לפני כל מזון, ולצערי, אינני מצליח כרגע לשמור שבת כהלכת, אך בטוחני שגם זה ייקרה.

בתפילות של לפני ההתעטפות בציצית, או הנחת תפילין, אני נתקל בהרבה מילים המופיעות בתפילה ושאינני מצליח למצוא את פירושן.

ואלו הן:

1. ליקבה"ו. - לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה,

2. בג"ע עליון. - בגן עדן עליון

3. ירמ"י. - יהי רצון מלפניך

4. או"א. - אלוהינו ואלוהי אבותינו

5. בסוף ברכת הנחת הטלית או התפילין, מופיע המשפט:"ויהי נועם ה' אלוהינו עלינו וכו'." מה זאת אומרת? הריי ראשי התיבות של וכו', הוא וכן הלאה. וכן הלאה מה?? מה זה אומר כשאני מברך וכו'?? - המשך הפסוק: ומעשה ידנו כוננהו

6. הוי"ה ואדנ"י. - שמות של השם

7. ממש לא ברורה לי התפילה: ויהי נועם אדוני אלוהינו ומעשה ידינו. מה זה עוד פעם וכו'?? וכו' מה?? - , מתפללים שברכת השם תחול על ידינו

8. מהו המשפט:"יכוין לקיים מ"ע של ק"ש בכוונה ובטעמים...מהן ראשי התיבות כאן? - מצות עשה של קריאת שמע.

אודה מאוד להסבריך.

עובדי'ה כהן.