ראיתי את מלאך המוות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/04/20 11:19 ט בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, היום שקמתי בבוקר השארתי את העיניים שלי סגורות כמה שניות כי הייתי עייף ואז פתאום ראיתי את מלאך המוות מסתכל דרך החלון שלי . אשמח לדעת אם יש לזה סיבה , חשוב לציין שקמתי הוא לא היה שם אבל עדיין הרגשתי בנכחותו ושאני עכשיו כותב את זה אני מרגיש שהוא לידי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין בדמיון הזה שום אות ושום סימן. הכל פעולת הדמיון שמושפע מהמציאות הנוכחית.

אתה מרגיש את כל הפחדים והדאגות שלך ושל הסביבה שלך, שמצטיירות בלבך בדמות של 'מלאך המוות'.

אתה כותב שלמרות שהוא לא היה שם - אתה עדיין מרגיש שהוא על ידך, זו האמת הפנימית שלך. האירוע הזה הוא תגובת הדמיון שלך, כך משתקפים לך הדאגות והפחדים שיש בלבך.

לא רק עם ישראל, כל העולם שרוי בתקופה קשה: חוסר בטחון. חוסר וודאות לגבי העתיד. הבנה שאין לאף אדם אפשרות לשלוט במצב. דאגה גדולה שאתה או אנשים קרובים אליך ידבקו בנגיף.

הנסיבות הללו מבהילות, מפחידות ומדאיגות. הדמיון מגיב לכל הרגשות הקשים - כך מצטיירת דמות (מלאך המוות) שמשקפת את הפחדים והדאגות שבלבך.

הפתרון הוא לטפל ברגשות הקשים שיש לך. לתת ביטוי מלא וישיר לכל הרגשות הקשים. אתה צריך למצוא מישהו שאתה יכול לדבר אתו על כל מה שבלבך: הורים - אחים - חברים - מורים - יועצים...

אתה נושא בלבך רגשות קשים. אחרי שתפתח את לבך ותשפוך את כל הרגשות הללו תוכל להרגיש הקלה גדולה.

נזכור היטב שתפילה מועילה מאוד לתיקון וחיזוק הלב. תתפלל על עצמך, על הקרובים לך, על כלל ישראל ועל כל הבריות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן