ראיית מראת אסורים

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 29/05/18 16:10 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום רב,

בעברי הייתי רואה מראות אסורים, אבל אף פעם לא הוצאתי במזיד זרע לבטלה. כתוצאה מהצפייה במראות האסורים, היה לי קרי לילה וטיפות קדם שפיכה. הייתה תקופה שראיתי מראות אסורים אפילו שידעתי שזה עושה טיפות קדם שפיכה בזמן הראייה וזה עלול להיות זרע לבטלה אבל לא יכולתי לשלוט בעצמי.

א. היום אני כבר תקופה ארוכה מאחורי זה, ואני כבר לא צופה במראות אסורים. רציתי לדעת האם חטאתי בזרע לבטלה?

ב. מה התיקון הכי מתאים/ טוב עבורי?

ג. האם העובדה שאני כהן משפיעה על משהו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

יישר כחך על התקדמותך הרוחנית!! צריך לדעת כי האדם בעולם הזה נתון לאתגרים, והנפילות הן חלק מבניית ההתקדמות הרוחנית, כפי שמעיד שלמה המלך "כִּי אָדָם אֵין צַדִּיק בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה טּוֹב וְלֹא יֶחֱטָא.(קהלת ז,כ).

מרגע שאדם שב בתשובה, אין לו להתעסק בעברו, הוא כעת בבחינת "ברייה חדשה", והתשובה מטהרת את האדם.

לכן, תמשיך ללמוד תורה ולקיים מצוות בשמחה - וזהו התיקון השלם ביותר. ולא משנה אם האדם כהן, לוי וישראל.

בברכה

יוגב כהן

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן