קשר עם גברים בעבודה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/06/19 17:36 יז בסיון התשעט

שאלה

שלום

אני רווקה בת __ חוזרת בתשובה, ומקפידה על ההלכה קלה כבחמורה בע״ה בל״נ

אני מקפידה על צניעות תקנית

אני עובדת בחברת ביטוח כנציגת מכירות בשיחות נכנסות .

כשאין שיחות אנחנו יכולים לעשות מה שאנו רוצים.

אז לפעמים אני קוראת ספר , מתאפרת, משחקת בטלפון וכוי.

אבל לפעמים אין שיחות במשך כחצי שעה (לקראת ערב 19:00-20:00) או גם אפילו במהלך היום.

ולפעמים בא לי לדבר עם מישהו (אחד הנציגים שעובדים איתי)

ישלי חברה שיושבת לידי היא בסדר גמור לא מורידה אותי ביראת שמיים בחורה טובה עם מידות ממש טובות . אז אני משוחחת איתה

אבל הבעיה מתחילה כשהיא הולכת הביתה ואני נשארת במשמרת , או כשאנחנו יחד במשמרת אבל היא בדיוק בשיחה עם לקוח

אז מה אני עושה? מדברת עם מישהו שיושב לידי ואני סוברת שהוא הומו..

סתם מדברים על החיים (על הא ודא)

יש שתי בנות נוספות שיושבות לידי ולפעמים אני ניגשת לשוחח איתן אבל הם מקולקלות אז אני מעדיפה שלא..

יש כמה בנות טובות ודתיות אבל הם נמצאות ממש ממש מרוחק ואין לי אופציה לדבר איתן במהלך המשמרת כי הם בריחוק עצום ממני והם לא נגישות אליי.(הם ביכלל בתפקיד שונה)

בדרך כלל משוחחים עם מי שנמצא בקרבת העמדה .

אני לא יודעת מה לעשות

יושבים בקירבתי איזה 20 גברים ורק איזה 3 בנות (ששתים מהם זה המקולקלות)

ואני מוצאת את עצמי כל הזמן עושה צחוקים עם בנים.. ויודעת שזה עבירה , אבל לפעמים אין לי ברירה כי משעמם לי ..

ואין לי אופציה לעבור מקום ביגלל שהצוות שלנו יושב באזור B והצוות שלנו מכיל מלא בנים ורק 3 בנות

ובאזור A שזה הצוות השני יש קצת יותר בנות אבל זה בצוות אחר (לא שלי)

ואני לא רוצה לעבור צוות .

בקיצור אני בבעיה גדולה שתוקפת אותי מידי יום ביומו .. הגבר הזה שאני חושדת שהוא הומו הוא דווקא אחלה בן אדם ונחמד לשוחח איתו מידי פעם.

אבל אני יודעת שזה אסור משום צניעות.

גם ככה יש לי מנהל גבר וזה עוד יותר מקשה עליי כי אני באינטרקציה יומיומית גבוה איתו

אני חושבת שאני נכשלת הרבה בעבודה וגם מחוצה לה (בקבוצת וואטצפ של העבודה) בצחוקים, בדיבורים בטלים, בלשון הרע, בחוסר צניעות, בהלבנת פנים, בדברי זימה לפעמים, בקלות ראש, בקיצור אני ניכשלת כל כך הרבה באינטרקאציה עם הגברים . ניהיה לי בלאגן גדול עם נושא הצניעות

אני מקווה שיהיה פתרון.

בעברי החילוני היה לי המון ידידים והייתי אוהבת לעשות שטויות וצחוקים ולשיר ולעשות מלא קלות ראש עם גברים וכיום זה עדיין טבוע בי.

אני לא עשיתי דברי זימה כלומר אני בחורה שמורה , זה לא שייך, אני פשוט אוהבת לעשות צחוקים ובדיחות וליצנות .. אני מאוד אוהבת מושב ליצים.

אני מנסה להתגבר על עצמי ולכן ניתקתי קשר עם ידידים ואני גם שומרת נגיעה ברוך השם וגם מנסה כמה שיותר להתרחק מגברים

אבל בעבודה זה פשוט בלתי נמנע כי כל היום אני סובבת סביב גברים , וגם כשאני מנסה להתאפק , בסוף זה איכשהו מתפרץ . יש בי דחף לעשות מושב ליצים ובמיוחד כשהיצר אורב לי כשמשעמם ואין שיחות..

אני מקפידה בזמן שאין שיחות לקרוא תהילים לקרוא הלכות לשון הרע , להיות בטלפון, לתפור , להתאפר, לסדר ציפורניים, לאכול, אבל לפעמים אחרי שעשיתי את כל זה אני יושבת רגל על רגל מביטה על כל הנציגים ובודקת מי פנוי לעשות איזה שיחת נפש או מושב ליצים בכיף..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

את נוגעת כאן בנושא מאוד כאוב בציבור הדתי והוא: יחסי העבודה בין המינים במקום עבודה מעורב.

העצה שלי לכתחילה היא, כמו שכתבת בתחילת דברייך: לייצר לעצמך תעסוקה לשעות הפנאי. תהילים, ספר קריאה, משחק, כתיבה, ציור וכדומה.

במידה ואת מדברת עם גברים בעבודה, מטבע הדברים הנצרכים, כתבתי מספר כללים:

א. שמירה על אווירה רשמית ועניינית, כך שהמפגש לא ייצור או יזמין קרבה חברתית יתירה או תחושה מדומה של קרבה כזאת.

ב. סגנון הדיבור צריך להיות ענייני. יש להימנע ממחמאות אישיות, משאלות ומהערות אינטימיות ורגישות, משיתוף בדוגמאות מהחיים הפרטיים וכד'. יש להימנע משימוש בשפה שעלולה להתפרש כהבעת קרבה, כשפה לא נקייה או כפגיעה בעולמו הפרטי של האחר.

אני מבין שזה קשה ולא פשוט. יום שלם בקרבת אותם גברים זה נסיון. אם את רואה שאת ממש לא עומדת בזה וזה מוריד אותך מבחינה רוחנית, שווה לשקול לעבור למקום עבודה אחר.

בעולם של בעלי תשובה אחת ההתמודדויות הקשות זה סיטואציות שמזכירות מצבים מהעבר הלא דתי. אם את רואה שזה קורה הרבה, אני ממליץ לנתק מגע. זה לא שווה את זה.

לסיום, עשי עם עצמך חשבון נפש אמיתי. כל ההתקדמות שעברת בשנתיים הללו, ענקית! שמירת נגיעה, וצניעות ושבת, וכשרות.. צריך לעשות הכל כדי לא לאבד את זה מהידיים, אפילו במחיר של כמה שקלים פחות במשכורת. בסופו של יום עם זה אנחנו נשארים לחיים.

נסי לדבר עם המנהל שלך, להסביר לו את המצב וההתלבטויות, ואולי יסכים להעביר אותך לאיזור אחר.

בהצלחה רבה ובשורות טובות. אמן!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן