קשר ביני לבין אחי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/20 22:19 יד בתמוז התשפ

שאלה

הי

בשבת אחת, הייתי בעלי, אני והילדים אצל ההורים שלי גם אחי היה עם אשתו

וילדיו, כשהיינו אני ואחי וחלק מהמשפ' בחצר הבית היה לי איתו ויכוח קשה מאד, השאלה שלי היא מה אני צריכה לעשות ביחס אליו - להפסיק לבוא להורי כשהוא נמצא, לדבר איתו על מה שקרה, להתעלם ממנו או פשוט לסלוח ולשכוח מהאירוע איך להתייחס למצב שהיה כי בעייני זה היה חמור, אחי בסה"כ אדם מאד טוב ובדר"כ אנחנו מסתדרים.

אודה על תשובתך

דקלה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קשרי משפחה הם דבר יקר. אף אחד לא יעמוד לצדנו, בעת צרה ומצוקה חלילה, יותר מהמשפחה שלנו. חשוב מאוד לשמור על השלום והאהבה בקשרים המשפחתיים. זו ההשקעה שנותנת תשואה מעולה.

באשר לוויכוח שהיה. כרגע את נסערת ומרגישה מאוד את הצד שלך. אחרי שתרגעי קצת, תנסי לדמיין את הצד שלו, אני מעריך שתביני שגם הוא נפגע ממך.

לכן הדרך הנכונה לפיוס היא לפתוח בהתנצלות שלך - זו דרישה קשה שמחייבת אצילות נפש, אבל אם תתאמצי תמצאי את הכוחות לכך. המאמץ יביא פרי מבורך מאוד.

תגידי לו שהוא יקר לך, שהקשר ביניכם חשוב לך, ואת מצטערת אם הוא נפגע ממך. אני בטוח שאחרי פתיחה כזאת גם הוא יתנצל על החלק שלו. כך תחזירי את האהבה והשלום למשפחה שלך - לשם כך ראוי להתאמץ מאוד ואף לצאת מגדרך. מפני שאין דבר יקר יותר ממשפחה מגובשת, אוהבת ותומכת.