קשר בגיל צעיר.. להדחיק רגשות?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/02/20 21:34 כה בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, דבר ראשון אני רוצה להתחיל ב להגיד תודה לצוות הרבנים ולצוות האתר על הדבר המופלא הזה. באמת תודה!

אני בחור דתי, בן 17 שמאוד אוהב ללמוד תורה והלכה ומשתדל כמה שיותר לחיות את החיים שלי על פי ההלכה. ועכשיו לשאלה: לפני בערך איזה שנתיים התחילית להרגיש רגשות לבחורה מסוימת. אני מכיר את הבחורה הזאת מהסניף, אני נפגש איתה מידי שבוע ואני באמת באמת שהרגשות האלו הן רגשות עמוקות שלא באות בגלל שאני ״דלוק״ עליה או בגלל שהיא ״יפה״ אלא באמת כי היא בחורה דתיה, ערכית, אוהבת הלכה ומאוד מוצאת חן בעיני. השאלה שלי היא האם אני מחוייב על פי ההלכה להדחיק את הרגשות שלי, להכחיש אותם וממש להתעלם מהן כאילו הן לא שם או שיש היתר הלכתי לקשר כשר בין בחור לבחורה עם שמירה על איסור נגיעה וכו? אם כן, מהי הדרך הזאת?

אני יודע שהשאלה הזאת נשאלה באתר הזה הרבה אבל חלק מהתשובות היו מאוד ברורות שאסור אבל ראיתי שגם יש רבנים שאומרים שזה קצת שטח אפור שתלוי בנתונים. ראיתי תשובה אחת שאמרה שחברות בגיל צעיר יכולה לפגוע בבניית האישיות אבל מה אם במקרה הזה היא יכולה לתרום לבניית האישיות? ראיתי גם תשובה שאומרת שחברות שלא לשם נישואין אסורה מה אם במקרה הזה זה יכול אולי להוביל לחתונה?

ראיתי עוד תשובה שאומרת שצריך לתת לזמן לעשות את שלו אבל זה כבר איזה שנתיים שאני מנסה להדחיק וזה משגע אותי.

אשמח למקורות בתשובה אם אפשר.

ושוב תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אשריך.

בדיוק כפי שכתבת, יש עמדות שונות בעולם הרבני בשאלה זו, והן נובעות גם מההבדלים בין העמדות של הרבנים עצמם, וגם בשל ההבדלים בין המצבים השונים.

אם תבדוק את הדברים שכתבתי לאורך השנים, הם כולם עולים בקנה אחד:

אם יש באפשרותך להתנתק - טוב יותר;

אך אם כפי שכתבת אתה לא מצליח להדחיק - הפוך את הקשר הזה לאתגר.

וראה את שכתבתי במשך השנים על כך:

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=112374

http://shut.moreshet.co.il/shut2.asp?id=54363

ובעוד הרבה מקומות.

כל טוב