קריאת שמע

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/04/19 11:03 טז בניסן התשעט

שאלה

שלום רב,

מתי עלי לקרוא קריאת שמע בבוקר ובערב?

בזמן האחרון התחלתי להתחזק (אני מניח תפילין והתחלתי לשמור שבת) ואני רוצה גם לקרוא קריאת שמע אך אני לא הצלחתי להבין דברים רבים כמו: מתי עלי לקרוא אותה? האם להניח תפילין קודם ואז לקרוא? וכדומה... אשמח לעזרה והדרכה.

תודה, יואב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה מתקרב בתוך דת האמת.

יש להניח תפילין ואח"כ לקרוא קריאת שמע. קריאת שמע מופיעה בסידורים בתפילת שחרית וערבית.

בתפילת שחרית כדאי בעתיד גם לומר את ברכות קריאת שמע לפניה וברכה לאחרי קריאת שמע. אבל זה צריך להיות בהדרכה אישית, דהיינו מישהו שיסביר לך את הצורה של התפילה.אי אפשר לכתוב זאת בתשובת מייל, חייבים הדרכה מעשית.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ