קריאת מחשבות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 08/09/19 08:39 ח באלול התשעט

שאלה

ילדה מהכיתה שלי אמרה שחבר של אבא שלה אם מציירים ציור של עץ אז הוא יודע להגיד כל מיני דברים על הבן אדם כמו המחשבות של אותו בן אדם או דברים מהעבר שלו והיא ועוד ילד מהכיתה עשו את זה והם אמרו שהוא אמר להם דברים מפעם שאפילו הם בעצמם שכחו היא אמרה שהוא בן אדם דתי וזה לא כמו האלה שקוראות בקפה יש לי 2 שאלות

1. אם זה אמיתי ואם לפי התורה מותר לעשות את הדבר הזה?

2. מצד אחד זה נשמע חרטוט אחד גדול כי אני לא ממש מבינה בזה אבל אני יודעת שאפשר לדעת על בן אדם כל מיני דברים לפי ציורים או לפי שפת גוף אבל אם באמת זה לא אמיתי איך הוא ידע דברים מהעבר שלהם שהם שעצמם שכחו?

תשובה

זו אחיזת עיניים, חרטוט אחד גדול. יש אנשים מומחים באחיזת עיניים כמו הקוסמים