קניית רכב ותשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/07/18 09:35 כט בתמוז התשעח

שאלה

לקראת מעבר דירה, אנחנו צריכים לקנות רכב. מדובר ברכב ראשון שנדרש לנו לצורך הגעה לעבודה ממקום המגורים החדש.

אם נחכה לאחרי תשעת הימים יוותר לנו שבוע לפני המעבר, ואנחנו חוששים שלא נצליח למצוא בזמן הזה רכב.

איך עלינו להתנהל במהלך תשעת הימים ביחס לרכישת הרכב? מותר להמשיך בחיפושים? אם מצאנו רכב, האם מותר לנו לחתום על הסכם כלשהו עם בעליו כדי שישמור לנו על הרכב עד לאחר ט באב?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אין איסור לקנות דברים בתשעת הימים.

אכן, אם מדובר בדברים המשמחים באופן מיוחד, הכנות לחתונה וכדו' - יש להימנע, ואולי אף הדברים אסורים.

אולם אם מדובר בצרכים של ממש - אין איסור.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן