קניית בעל חיים שהאכילו אותו בחמץ בפסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/19 17:47 ט בניסן התשעט

שאלה

שלום הרב,

אני אנסה לנסח את השאלה יותר טוב בעזרת דוגמה.

האם מותר לי לקנות למשל פרה במהלך חול המועד כשאני יודע שהפרה אכלה חמץ בזמן הפסח? אין לי כוונה להנות מהפרה אלא רק לאחר הפסח.

מקווה שהפעם השאלה ברורה יותר

בתודה,

יאיר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

העובדה שהפרה אכלה חמץ בפסח - אינה אוסרת אותה לקניה.

אולם שים לב לכך שמהרגע שאתה קונה אותה - אתה צריך למנוע את ההנאה שלך מחמץ האכלת הפרה בחמץ נחשבת להנאה שלך מחמץ (על הפרה כמובן לא מוטלים של איסורים...), ואת זה חובה עליך למנוע.

. כל טוב וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן