קניות לתקופת נסיון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/11/19 11:42 יג בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה לגבי גזל אני לא יודע אם זה גזל או לא.

יש באיביי (אתר אינטרנטי של קניות מכל הסוגים) מוצר שאני רוצה לקנות מהם וכדי לחסוך כסף אני יכול לקנות שם תקופת ניסיון האם זה גזל לשלם כל פעם על תקופת ניסיון ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי שתחשוב מה היה קורה אם אתה הייתה בעל המוצר ואחרים היו עושים לך קניות לנסיון, האם הייתה שמח. וכל מה ששנואי עליך אל תעשה לחברך. כמו כן מלבד דרך ארץ שקדמה לתורה, אנו יודעים שבחז"ליש דעות שאפילו אם אדם התכוון במחשבתו לקנות (אפילו שעדיין לא שילם) מדת חסידות לשלם ולקנות ולא לבטל את המקח שנעשה רק במחשבה.

בכל דרכך דעהו והוא ישר אורחותיך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ