קניה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/18 08:53 ח בתמוז התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום לך יש לנו בעיר דוכני גלידות גשרות אבל פתוחים בשבת ראיתי אנשים דתיים קונים שם ביום חול האם אפשר ליקנות שם רוב המקומות פתוחים בשבת כמובן שאני לא קונה בשבת כי אנחנו שומרי מסורת ואני לא יודעת מה לעשות ליקנות האם אפשר

תשובה

שלום

אם מדובר במאכל פתוח, שמוכן במקום, אזי אין ולא אמורה להיות לו תעודת כשרות רצינית אם העסק פתוח בשבת.

אם מדובר במאכל באריזה סגורה, אז באופן עקרוני אין איסור לקנות בחנות שפתוחה בשבת, אבל בהחלט מן הראוי לחזק את העסקים (לא רק בתחום האוכל) שמקפידים על קדושת השבת. זה הכח הצרכני שלנו.

כל טוב