קמח קוסקוס, קמח שקדים וחמאת בוטנים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/20 17:07 יב בניסן התשפ

שאלה

שלום רב,

האם קמח קוקוס וקמח שקדים יכולים להיות כשרים לפסח גם ךמי שלא אוכל קטניות?

כמו כן, האם חמאת בוטנים וחמאת קשיו כאשר המרכיב היחדי בהן הוא בוטנים וקשיו בהתאמה, יכולות להיות כשרות גם למי שלא אוכל קטניות?

שבוע טוב,

דריה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכשרות של המוצרים הללו היא פועל יוצא של המקור.

מי שאוכל קוקוס בפסח יכול לאכול גם קמח קוקוס (כשר לפסח) גם מי שאוכל שקדים יכול לאכול קמח שקדים. למיטב ידיעתי קוקוס ושקדים אינם בגזירת קטניות לכן קמח קוקוס ושקדים מותרים לכולם.

קשיו לא נחשב קטניות - לכן גם ממרח קשיו כשר לפסח מותר למי שלא אוכל קטניות.

בוטנים נתונים במחלקות אצל מי שלא אוכל קטניות, יש מתירים ויש אוסרים. בהתאם לכך גם הממרח כשהוא כשר לפסח.