קללה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/07/19 14:35 כו בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אתמול קרה לי אירוע מאוד מצער. ניסיתי לעקוף מישהו בכביש והוא חשש שאני אפגע לו ברכב כפי הנראה. התחיל לצפור ופתח את חלונו והתחיל לצעוק, שאלתי למה צועק בצורה כזו הרי לא פגעתי לו ברכב והוא צעק יכולת לפגוע והתחיל לקלל "את סתומה, את מפגרת" אמרתי לו "תהיה בריא אני מאחלת לך רק בריאות" ואז הוא המשיך לצעוק ולקלל ואמר "שאלוהים ישלח לך את המחלה הנוראית". כל זה בגלל עקיפה בכביש. לא צריך לציין שנפגעתי קשות ממילותיו ולא האמנתי שבן אדם מסוגל לאחל דבר כזה למישהו שהלכה למעשה לא עשה לו דבר. יש לי סיבה לחשוש מפני הקללה שלו?

תודה ובברכה

תשובה

שלום

חס וחלילה. אין לך שום דבר ממה לחשוש.

לא רק שהיית בסדר, אלא שהתשובה שלך אליו הייתה מעולה, ונמנעת מהמריבה, וחזל אמרו דברים נפלאים על מי שיודע להימנע ממריבה, ולא להיגרר במצבים כאלה.

לא לחשוש בכלל, ולהמשיך לעבוד את ה' בשמחה ובמידות טובות

כל טוב