קליפות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/11/19 12:17 יט בחשון התשפ

שאלה

אני שומע מידי פעם שיעורים במחשב וכל הזמן מזכירים מושג שנקרא קליפות .אולי תוכל להסביר לי מה זה קליפות.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

1)על פי הגדרת המילון קליפה היא שכבת המגן החיצוני של הפרי .מטרת הקליפה היא להגן על הפרי.לכל מה שנברא בעולם יש תוך וחיצון ועל פי רוב בחיצון מגן על התוך כגון מעיל גשם שמגן שאנו לא נירטב וכדומה. אני לא יודע על מה שואל בדיוק מפני שיש התייחסות לקליפות הכל מיני רמות כגון ברמה ההלכתית האם קליפות נחשבות כמוקצה בשבת ואסור לטלטלן ובכל זאת כיצד היא הדרך שניתן לטלטל קליפות בשבת

אני מניח שהתכוונת לקליפות במובן המחשבתי של המילה ולכן אכתוב לך מעט על זה.

2) השפה הקבלית היא שפה שונה היא מדברת במושגים רוחניים ויש לה משלים ודוגמאות משלה.

כשמדובר על קליפות במושגים רוחניים אזי מדברים על סוג של מסך שמסתיר את האור.

למשל המזון הטוב והיפה שאנו אוכלים יש בו גם דברים לא טובים שהגוף לא זקוק להם אולם הדברים האלה "בלועים" בתוך המזון שאנו אוכלים. באמצעות תהליך העיכול מופרד אותו חלק טוב מהחלק הלא טוב ואז החלק הטוב נספג בגוף והחלק הרע נדחה החוצה .

3) העולם נברא בצורה כזו שהטוב והרע מעורבבים יחד והמשימה היומיומית של האדם זה לבצע הפרדות בין הטוב לרע - לספוג את הטוב ולדחות את הרע.

4) ישנם כמה סוגים וכמה רמות של קליפות שמסתירות את הטוב ובהתאם לזה ישנן סוגי עבדות לפי סוגי הקליפות.הדבר הזה עמוק מאוד מפני שמדובר על עבודה רוחנית שעל האדם לעשות כגון לשבור את הקליפה או לבטל את הקליפה או להתעלם מהקליפה או להפוך את הקליפה ועוד ועוד בהתאם לסוג הקליפה

מקווה שעזרתי לך להבין את המושג.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן