קיצור תפילת שחרית בשבת ברחוב בימים חמים ללא צל בתקופת הקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/05/20 23:41 כב באייר התשפ

שאלה

שלום הרב

אין לנו צל ברחוב ואנו גרים באזור חם שלא ניתן לשבת שעה וחצי בחוץ. האם ומה ניתן לקצר בתפילת שחרית וקריאת התורה בשבת, ע"מ שנוכל לקיים את התפילה בכוונה ?

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מקווה שבקרוב נשוב לבתי הכנסת, ושאלה זו תהיה לא רלוונטית.

שנית, הטוב ביותר הוא להתחיל יותר מוקדם את התפילה, ואז להזדקק פחות לקיצורים.

ואז:

א. שאנשים יאמרו פסוקים דזמרא בבית, ולהתחיל את התפילה מ״ברכו״.

ב. תפילת עמידה ׳קצר׳ - לאמור: לפתוח בחזרת הש״ץ.

נראה כי הליכה בדרכים אלו תיטיב את המצב.

מותר לשתות מים לאורך התפילה.

כל טוב ושמחה