קיצור שולחן ערוך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/11/18 21:31 ל בחשון התשעט

שאלה

שלום יש לי בבקשה כמה שאלות הראשונה: נוצר בלבול ואני לא הבנתי מה ההבדל בעצם בין הרב יוסף קארו והרב חיים דוד הלוי מי כתב את השולחן ערוך? האם הם קשורים? ושאלה שנייה מי שהולך לפי הרב קוק אז לפי איזה פוסק הוא הולך לדוגמא בהלכות שבת או צניעות? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. השו"ע נכתב על ידי הרב יוסף קארו לפני כחמש מאות שנה. הרב חיים דוד הלוי כתב סדרות ספרי הלכה מקור חיים, אבל הוא חי לפני כחמישים שנה. הרב קארו התקבל כפוסק בכל ישראל והרב חיים דוד הלוי התקבל על ידי קהלות בעם ישראל.

ב. מי שהולך לפי הרב קוק פוסק לפי פסקי ההלכה שבאותו הדור, בייחוד תלמידיו של הרב קוק (גם הגרח"ד הלוי הוא מתלמידיו). אבל יכול לנהוג בהלכות שבת לפי הספר שמירת שבת כהלכתה. ולעניין צניעות יש את ספרי הגר"מ אליהו זצ"ל והרב אבינר שליט"א.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ