קטניות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/03/20 10:20 כח באדר התשפ

שאלה

שלום לך כבוד הרב אני ובעלי אשכנזים בעלי נולד ברומניה ואני בארץ ישראל וכל ילדנו נולדו בארץ בעלי רוצה שנואכל קטניות בפסח האם זה הולך לפי הבעל האם כבר יש מהרבנים רשות לאשכנזים כן לאכול קטניות כמו אורז טחינה חומוס שועית לבנה בעלי מתפלל בבית הכנסת שהוא נוסח ספרד

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לא, אין התר לאכול קטניות למשפחה שאב המשפחה אשכנזי. נוסח ספרד הוא נוסח של אשכנזים ממוצא חסידי הוא לא ספרדי, הוא נקרא כך כי נוסחהחסידים הושפע מהנוסח הספרדי.

מצד שני הציבור מחמיר בקטניו מעבר למה שצריך, , אורז טחינה ושעועית אכן אסור אבל תערובת קטניות כאשר הקטנית אינה הרוב , או שמן קטניות בימינו מותר אף שכתוב על המוצר שזה רק לאוכלי קטניות, זו החמרה שאינה צריכה ומוטעית

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן