קטניות וירקות לפסח

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 03/04/20 16:41 ט בניסן התשפ

שאלה

משפחתי ממוצא מרוקאי. בבית הורי לא אכלנו אורז וחומוס אך זכור לי למשל שאכלנו פול ירוק וגם אפונה. לא ברור לי מה מותר ומה אסור? אנחנו אוכלים קטניות או לא? יתכן שיש נוהג שלא אוכלים אורז וחומוס אך אוכלים שאר קטניות? מבולבלת....אשמח לעזרה

תשובה

שלום רב

בעקרון ירק חי אוכלים קטניות יבשות לא אוכלים.

לכן פול ירוק חי אפונה ירוקה חיה אוכלים.

קטניות יבשות לא אוכלים.

לגבי אורז רבים נהגו לא לאכול ויש מקומות שבהם אכלו.

תבלינים משפחתנו וכן נהגו רבים

משתמשים רק בפפריקה ופלפל לבן וזעפרן.

יש משפחות שהשתמשו בעוד תבלינים כמובן שטחנו בעצמם.

גם מי שמשתמשים בתבלינים ראוי מאוד להמנע מכמון היות ויש בו לפעמים חמץ גמור.

חומוס לא אכלו גם בגלל קטניות וגם בגלל שמו חמס הנשמע כחמץ.

אנו במשפחתנו נמנעים מחומץ ושאר מיני חומץ וכן אצלנו לא אוכלים שום רק משתמשים בעלי שום.

סבתא שלי ממ היתה מבשלת נדירה ואמרה לי פעם בני מי שיודעת לבשל יכולה להכין מעדנים רק מסלרי ועגבניה.

הממ הזאת היתה מכינה מעדנים רק עם הירקות הללו ללא תבלינים בכלל .

פסח שמח וכשר

וטוב וראוי שכל אחד ימשיך מסורת אבותיו בלי שינוי ובלי התרת נדרים.

אגב מנהגי אבותינו הם מנהגים קדומים מאוד שלא נלמדו משדרים אשכנזים אלא חלק מנהגי צפון אפריקה מזמן חורבן בית המקדש ומזמן הרי"ף וחלק מנהגים שנהגו אבותינו בספרד שהיו תלמידי הרא"ש.

תודה רבה.