קטניות אצל הורי אשתי

חדשות כיפה רבני כושרות 08/03/20 18:20 יב באדר התשפ

שאלה

שלום הרב .

את ליל הסדר הקרוב אבצע אצל ההורים של אשתי שהם משתיכים לעדות המזרח ואני ואשתי נוהגים כעת לפי מנהג אבותיי כמובן ברצוני לדעת כיצד להתנהל שם מבחינת דין קטניות כי אני יודע בבירור שהולך להיות שם מאכל כגון: אורז .

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הדרכת מו"ר הרב אליקים לבנון בענין זה היא להמנע מאכילת מאכלי קטניות עצמם, כגון: אורז, חומוס וכדומה.

אך אפשר לאכול מאכלים שבהם מעורב טעם קטניות, למשל: חמין שמעורבים בו חומוס ושעועית - אין לאוכלם, אך מותר לאכול את תפוחי האדמה והבשר. בדומה לכך אין להמנע ממאכלים שמתובלים בתבליני קטניות.

והאמת והשלום אהבו.

בברכה

יצחק דביר