קורו לי דברים מוזרים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/07/18 11:55 ז באב התשעח

שאלה

מאז שאני זוכר את עצמי, הזכרון הראשון שלי הוא שאני בשמים בלי גוף נשכב ורואה את הבית השלישי שבוא אני עתיד לגור והוא יהיה הקבוע עד שמלאך עם ספר נוגע בי ומוביל אותי לדלת שמאחוריה יש בור אבל אני לא רוצה ללכת משום מה והוא מאיץ בי ללכת (הוא לא מדבר, אני מבין ליפ תנועות הראש), אני עובר בדלת וישר מרגיש שאני נוחת בגוף אנושי במכונית נוסעת וככה אני נהיה מודעה ליומיים לכל מה שקורה סביבי. כשעברנו לבית השלישי והקבוע, סבתא שלי הייתה תמיד שמה כוס זכוכית על שרפרף במסדרון ותמיד כשעברתי ליד השרפרף השרפרף היה מתנדנד והכוס הייתה נשברת ככה כל פעם מחדש. גם כשעליתי לכיתה א אז שהייתי עולה למיטה כלשהיי תמיד הרגשתי שיד שמתחת למיטה מושכת אותי ואחרי שנרגעתי לקחתי פנס והסתכלתי מתחת למיטה אבל לא היה דבר שם ואז יכולתי לעלות ככה במשך שנה וחצי נראלי. מה זה? למה זה קרה לי?

תשובה

שלום

יתכנו מספר הסברים למה שאת זוכרת.

ההסבר הקרוב ביותר הוא לחץ נפשי. לפיכך חשוב שתפני לרופא המשפחה לקבל הפניה לפסיכולוגית יראת שמים שתוכל לסייע לך בתרגום הזכרון והחוויות כך שלא יפריעו להמשך חייך.

בהצלחה