קורונה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 12/03/20 11:22 טז באדר התשפ

שאלה

כבוד הרב,

מה עלינו, האזרחים הקטנים, לעשות בהקשר של הקורונה?

תשובה

שלום וברכה,

חובה עלינו לקיים בדקדקנות את הנחיות משרד הבריאות גם אם זה קשה ומעיק. ובכך לקיים ציווי תורתנו הקדושה "ולא תשים דמים בביתך".

ופסק בשו"ע חו"מ סי' תכ"ז "וכן כל מכשול שיש בו סכנת נפשות מצות עשה להסירו ולהשמר ממנו ולהזהר בדבר יפה שנאמר 'השמר לך ושמור נפשך', ואם לא הסיר והניח המכשולות המביאים לידי סכנה ביטל מצות עשה ועובר ב'לא תשים דמים' ".

לא להיקהל מעל 100 איש, גם לא לתפילה או לשמחה או להרצאה! גם לא לשמיעת פרשת "פרה" שהיא מדאורייתא לחלק מהפוסקים. לשטוף ידיים עם סבון בדקדקנות! ח"ו לא עלינו מי שחייב בידוד- שיקיים את ההנחיות ולא יעבור על "לא תעמוד על דם רעך".

בנוסף- נשתדל כולנו להרבות בתפילה, הן על החולים, הן חולי ישראל והן חולי עכו"ם שכולם יצירי כפיו של הקב"ה, ולהרבות בתפילה על כל העולם ועל יושבי ארץ הקודש בפרט.

בנוסף- נשתדל כולנו להרבות באהבת חינם, שזו סגולה לעורר רחמי שמיים, וכמו שכתוב במסכת דרך ארץ זוטא פרק תשיעי:

"וכן היה רבי אליעזר הקפר אומר: אהב את השלום ושנא את המחלוקת. גדול השלום, שאפילו בשעה שישראל עובדים עבודה זרה, ויש שלום ביניהן, אומר הקדוש ברוך הוא אין רצוני לנגוע בהן.

שנאמר: 'חבור עצבים אפרים הנח לו' (הושע ד): אם יש ביניהן מחלוקת מה נאמר בהן? 'חלק לבם עתה יאשמו' (הושע י)".

בתפילה לימים טובים יותר