קורבנות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/05/19 23:29 כג באייר התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב אבנר פורת

ועריכתן בחוץ – אפילו מחוץ לירושלים ?

ואפייתן בפנים – היכן היה תנור אפיה במקדש ?

ספר החינוך מצוה שז - מצות קרבן מנחה חדשה מן החטים ביום עצרת (מ).

מדיני המצוה, מה שאמרו שם פ"ג ע"ב שאם לא מצאו חדש יביאו מן העליה (תבואה ישנה). וחטין שירדו בעבים (עם הגשם) לא יביא לכתחילה, מפני שיש בהן ספק אם אני קורא בהן ממושבותיכם, ואם הביא כשר. לישתן של שתי הלחם ועריכתן בחוץ (??), ואפייתן בפנים (במקדש היכן ??) ככל המנחות, ואין אפייתן דוחה יום טוב, שנאמר שמות י"ב, ט"ז יעשה לכם, ולא לגבוה. הנפת הלחם עם שני כבשי השלמים היתה נעשית בעודן חיים. וכהן גדול נוטל אחת מן הככרות, והשניה מתחלקת לכל המשמרות. ויתר פרטיה, מתבארים במנחות פרק ד' ה' ח' י"א.

תודה

תשובה

שלום

זו דעת תנא קמא במשנה במסכת מנחות (פרק י"א, משנה ב') שנפסק הלכה כמותה.

בחוץ - הכוונה מחוץ לעזרה (אולי גם היה אפשר מחוץ לירושלים, אבל בפועל נראה שזה היה סמוך למקדש).

בפנים - הכוונה בתוך העזרה.

כל טוב