קוראת בקפה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/10/20 15:36 ט בחשון התשפא

שאלה

היי אני בחורה מאוד מאמינה,

כרגע נמצאת בתקופה מאוד מבולבלת בחיים שלי ומרגישה שאני לא מתקדמת לשום מקום ,

כי אני עדיין מרגישה תקועה על האקס שלי ולא מצליחה להתקדם .

הייתי אצל מישהי שקוראת בקפה אך היא בחורה מאוד מאמינה כל הבית

שלה מלא בתמונות של צדיקים והיא גם ממליצה ללכת לרב .

1.רציתי לדעת אם מותר ללכת למישהי דתיה שקוראת בקפה ? היא לא אומרת על העתיד היא יותר מכוונת .

2. אם לא .. אומרים שהכל מאת השם והכל לטובה וזה גורם לי לראות אותה בתור שליחה של בורא עולם שמחזקת דברים שאני צריכה לשמוע..

האם זה נכון?

3 .. אומרים שגורל זה דבר משתנה והדבר גורם לי להרהר הרבה במעשים שעשיתי בעבר ולהצטער עליהם וזה מאוד מקשה עלי להתקדם .. גורל זה באמת דבר משתנה ?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית נברכך שתמצאי את זיווגך בנחת במהרה, ותזכי להקים בית נאמן וכשר בישראל ולהתקרב לאבינו שבשמים.

1. אם הקוראת בקפה מתיימרת 'לגלות' נתונים דרך הקפה יש בזה איסור. אך אם סימני הקפה הוא מעיין 'פתיחה' לדיבור ביניכן, הדבר מותר.

לדוגמא יש מוצר שנקרא 'קלפי אמון' - פותחים קלף, ומדברים על מה שמצוייר בו ודרך זה חודרים לנפש ולתיקון. זה מותר.

2. לכל המאורעות העוברים על האדם בחייו יש מנהיג ומשגיח אחד וזה בורא עולם. לעיתים דרכם א-להים מסמן לנו את הדרך. אכן כן.

3. אינני מכיר את המושג גורל, אלא את המושג "השגחה". הקדוש ברוך הוא מביט בך בכל צעד ובכל החלטה, אוהב אותך ורוצה בתשובתך. גם על דברים רעים שעשינו בעבר - יש פתרון של תשובה ומעשים טובים, לימוד והתחזקות.

בהצלחה רבה! בשרי אותנו בשורות טובות