קופת צדקה בבית הכנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/10/19 11:14 כא בתשרי התשפ

שאלה

כבוד הרב,

למי ראוי להעביר את תכולתה של קופת הצדקה בבית הכנסת,והאם מותר להעביר את תכולתה לחשבון הבנק של בית הכנסת לצורך אחזקת בית הכנסת ?

הערה: יש הכנסות נאות לבית הכנסת מתרומות ומקניית מקומות לימ"נ ואין גרעון בחשבון.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הדבר הנכון לעשות הוא לכתוב על הקופה מבחוץ את יעדיה, ובכלל - אפשר שתהיינה שתי קופות: האחת לצרכי בית הכנסת והשניה לעניים.

אם הדבר לא נעשה - נראה כי יהיה זה לא נכון להשתמש בכסף לצרכי בית הכנסת, שכן ברי לנו שכל מי שתרם אינו רואה כל בעיה בנתינת הכסף לעניים, ורק חלק היו מסכימים שהכסף ילך לצרכי בית כנסת (שהלוא זה לא מוגדר כצדקה), ו״ברי ושמא - ברי עדיף״.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן