קהילה גאה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/05/20 11:34 כג באייר התשפ

שאלה

שלום רב.

בעולם שלנו כיום, עולם שהוא יותר פתוח ומכיל יש המון 'דיבור' על הקהילה הגאה. בתור נערה דתייה שומרת מצוות ב"ה אני רוצה לדעת מה יחס התורה לעניין כדי שאדע כיצד אני אמורה להתייחס לנושא. אני יודעת שיש בתורה איסור על משכב זכר, אבל יצא לי לשמוע שהאיסור הוא רק על משכב הזכר ועל השאר כביכול אין איזכור.

אשמח נורא לדעת מה יחס התורה לנושא ואיך אנו בתור אנשים שומרי מצוות צריכים להתייחס לעניין.

תודה רבה!

תשובה

בסד

שלום וברכה

בין ישראל הפסיקה הקובעת היא של השו"ע והרמ"א ושניהם פסקו שיש איסור כמעשה ארץ מצרים בנשים המסוגלות שזה איסור. יש מפרשים שהאיסור מדין תורה ויק שאסור מדברי חכמים. הלו אין משמעות בויכוח זה אלא לגבי. עונשי הקב"ה. אבל לגבינו הדבר אסור.

ברור שאם יש נשואין לרוב הפוסקים זה ודאי מדין תורה.

השאלה שאת אומרת איננה רק הלכתית אלא את שואלת על קהילה גאה

כאן טמונה כל הבעיה. יש הרב עבריינים בעולם. מחללי שבת ואוכלים נבלות וכו' אבל אין את הגאוה ךהיות עבריין. קשה לו לשמור בין בשר וחלב. אבל כשיש קהילה שמתגאה באיסור זה לא סתם עבריין אלא הוא מורד בקב"ה ותורתו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי